Projekt Garderhusets Terapihave

Særlige kendetegn:

  • Isoleret beliggenhed i naturskønne omgivelser ved Brenderup Skov

  • Familieejet ejendom siden 1700-tallet, navngivet efter en forfader, der erhvervede huset efter tjeneste i livgarden.

  • Ligger mindre end 2 km fra Brenderuo Højskole.

  • Har både skov og marker samt en ådal tæt på huset.

Hist hvor vejen slår en bugt – ligger Garderhuset smukt. Det var aftægtsbolig for garder i 1700-tallet, og han plantede de to danske nationaltræer, egen og bøgen, foran huset. Deres kroner rager nu højt op og er ideelle til at bygge træhytter i – og på jorden kan der komme shelter- eller opholdspladser.

Huset står også stadig på den naturskønne grund ned til Storåen, og det 300 år gamle hus skal reddes. Men uanset hvad, skal denne smukke plet tilbyde fred til krigsveteraner og naturelskere samt kursister på Brenderup Højskole. Højskolen tiltrækker folk fra hele Danmark, som vil arbejde med bæredygtig livsstil, og med Garderhuset kan vi udbrede kendskabet til dette til hele verden i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke, for projektet kan begynder med en Work Camp. På den måde kan Garderhuset komme både lokalsamfundet og internationale gæster til gavn – og bevare et stykke dansk historie som oplevelse for fremtiden.

Garderhuset var indstillet til Home-prisen 2017, men har endnu ikke nogen hjemmeside. Den vil blive oprettet, når projektpartnerene har afklaret projektets nærmere indhold.

Garderhuset FB.jpg

Projekt Garderhuset

c/o Anja Kjærsgård Andersen

T:

M: info@hepaticana.dk

Potentiale i Projekt Garderhuset - klik for større billeder...