Haverefugiet Sorø

Odsherred Terapihave

Terapihaven Nacadia

Haver i gang

Det ville være en overdrivelse at sige, at Danmark har en lang tradition for terapihaver - for ikke at tale om et stort antal. Men der er mange, der er i gang, inspireret af både de ildsjæle, der for 15 år siden begyndte på projekterne, og af den nyeste forskning, der er med til at afdække de mange positive effekter, terapihaver har på forskellige målgrupper.

I Norge og Sverige har man i mange år arbejdet med "Natur på recept" i forskellige udformninger, og her er det muligt at finde mange certificerede steder, der tilbyder forskellige former for terapi og rekreative beskæftigelses- og opholdsmuligheder.

Men her på siden kan finde link til de forskellige aktive terapihaver, som vi har oplevet dem, og måske klikke videre til deres egne hjemmesider og se nærmere på dem.

OBS: På grund af det følsomme aspekt i terapeutisk arbejde er det normalt ikke muligt at komme på besøg i en terapihave blot for at opleve den. Men man kan være heldig at der er dage med åbent hus eller mulighed for at arrangere en studietur, hvis man er en gruppe, der gerne vil på besøg. Se mere på de enkelte havers sider...

Få terapihave-stemning til din læsning - klik på roserne...