Haverefugiet Sorø

Særlige kendetegn:

  • Demonstrationshaven i Sorø er skabt på baggrund af erfaringer og teorier om haveterapi.

  • Haverefugiet er en del af et socialt entreprenørskab.

  • Mandage er afsat til “Haver for børn” 

  • Er også åbent for studiebesøg efter aftale.

Haverefugiets formål er at udvikle og understøtte haverefugier for stressramte i Danmark. Haverefugiet fik i august 2011 en samarbejdsaftale med Danmarks Lærerforening om stressramte lærere. Et forløb der var gratis for medlemmer af DLF. Der er indgået aftale med Team Sygefravær Sorø Kommune i august 2014, således at sygemeldte borgere kan tilbydes haveterapi. Dette ledes af psykoterapeut Jakob Bruus Ørtoft med psykiatrisk sygeplejerske Ella Hilker som støtte og frivillig hjælper.
Haverefugiet rehabiliterer sygemeldte mennesker, der er ramt af arbejdsbetinget stress. Haven og naturen anvendes i den terapeutiske proces som rammen for helbredelsen.

Haverefugiet er en del af et socialt entreprenørskab, som består af støtteforeningen for Haverefugiet, en virksomhed og samarbejdspartnere med løsere tilknytning. Haverefugiet er alle dage åbent for ledige i aktivering, og mennesker der er sygemeldte i ressourceforløb. Onsdage er afsat til mennesker med kronisk stress, og torsdage er afsat til individuel terapiog Desuden samarbejder den med andre terapihaver gennem netværket Havesaloner og er med i bestyrelsen af Green Care Netværket om certificering af terapihaver og dyreassisteret terapi. Ligeledes kommer der en del studerende i haven, som ønsker at have specialer indenfor forskellige studieområder om naturguidet terapi. Se mere på https://haverefugiet.dk/

 SE MERE

Når du klikker her, åbner terapihavens egen hjemmmeside i et nyt vindue og du flyver videre...

God fornøjelse!

Haverefugiet Sorø

v/ Ella Hilker
Smedevej 66
4180 Sorø

 

emh@haverefugiet.dk
Tlf: 23734711 / 57835382

Poesi i Haverefugiet Sorø - klik for større billeder...