Terapihaven Nacadia

Særlige kendetegn:

  • Nacadia hører under Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet

  • Terapihaven Nacadia® er anlagt i Arboretet i Hørsholm.

  • Danner ramme om forskning i naturbaseret terapi og stressbehandling af bl.a. krigsveteraner.

  • Bygger på flere internationale forskningsstudier.

Formålet med terapihaven Nacadia er at skabe en ramme for forskning og udvikling af naturbaseret terapi til behandling af stressrelaterede lidelser, samt skabe ny viden om design af terapihaver. Nacadia® er designet ud fra sammenhængen mellem naturen og menneskers sundhed.  I Naturbaseret terapi er samspillet mellem naturmiljøet, målgruppens behov og terapien essentielt. Havens naturmiljøer er indrettet således, at forskellige haverum indbyder til forskellige oplevelser for at bidrage aktivt og positivt til behandling og velvære. Den skal både støtte og udfordre deltagerne i deres rehabiliteringsproces, samt tilbyde rammer for meningsfyldte og konkrete aktiviteter og muliggøre aktiviteter på et symbolsk plan, såsom samtaler med udgangspunkt i naturen.

I 2007 startede planlægningen af Nacadia, og projektet 4 år undervejs, inden terapihaven stod færdig i november 2011. Projektleder var Professor Ulrika K. Stigsdotter, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet.

Terapihaven bygger på erfaringer og forskningsresultater fra terapihaven ved Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp, Solberga Parken, Haga Hälsoträdgård og Sinnenas Trädgård samt flere internationale forskningsstudier.
Se mere på https://ign.ku.dk/terapihaven-nacadia/

 SE MERE

Når du klikker her, åbner terapihavens egen hjemmmeside i et nyt vindue og du flyver videre...

God fornøjelse!

Terapihaven Nacadia®

Kirkegårdsvej 3

2970 Hørsholm

Terapihaven er placeret 600 meter inde i Arboretet ved gartneribygningen i den nordamerikanske samling. Du kommer til terapihaven ved at følge hovedvejen fra Arboretets indgang gennem haven.

Er du privat interesseret i Nacadia, og har du lyst til at se, hvordan en terapihave ser ud, kan du tilmelde dig et af de løbende åbent hus-arrangementer via Nacadias hjemmeside.

Poesi i Terapihaven Nacadia - klik for større billeder...